Svetsrobot

Svetsrobot – att svetsa med robot

Det finns olika anledningar till att man väljer att svetsa med robot i stället för att svetsa manuellt men en sak som är gemensamt för båda nedanstående alternativ är att det alltid blir mycket högre kvalitet och högre effektivitet jämfört med manuell svetsning.

Svetsning med kollaborativa robot

I stället för att anställa en ny svetsare är detta en mycket bättre lösning! En kollaborativ robot, eller kobot/cobot som de också kallas, gör två svetsares jobb men hanteras av en person. En investering du kan räkna hem på väldigt kort tid. En stor fördel med en kollaborativ robot är att den är mycket lätt att programmera och därmed väldigt kort upplärningstid och igångkörning. En cobot passar dig som har flera objekt att svetsa i lite mindre serier.

När det gäller svetsning med kollaborativa robotar arbetar vi med Universal Robots (UR) och ABB som robotleverantör och Smooth Tool när det gäller svetsprogramvara.

Vi hjälper dig med installation, utbildning, CE-märkning och igångkörning.

Kontakta oss för mer information eller en demonstration.

Svetsning med industrirobot

En industrirobot passar dig som behöver svetsa objekt i stora serier. Här är hastigheten väsentlig och automationsgraden i regel högre. När det gäller svetsning med hjälp av industrirobotar arbetar vi med ABB som robotleverantör.

Vi hjälper dig med installation, utbildning, CE-märkning och igångkörning.

Kontakta oss för mer information eller om du behöver hjälp med service eller programmering.

Jag vill bli kontaktad